Nincs bajom a "Zabálom"-mal, de miért ne süssek zabkekszet is, ha egyszer időm van, kedvem van és hozzávaló is van, na meg recept is. 😍
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt (az egyszerűség kedvéért a zabpelyhet ledarálom a régi jó kávédarálómon)
- 50 g darált dió
- 100 g vaj
- 100 g apró szemű zabpehely
- 100 g nádcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1/2 tk sütőpor
- 100 g aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A lisztet a hideg vajjal összemorzsolom, majd belekeverem a többi hozzávalót is és összegyúrom.
Enyhén vizes kézzel golyócskákat formázok, a tenyeremmel ellapítom (nagyjából egyforma vastagok legyenek), és egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készülnek el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése