Ugrás a fő tartalomra

Zabkeksz

 Nincs bajom a "Zabálom"-mal, de miért ne süssek zabkekszet is, ha egyszer időm van, kedvem van és hozzávaló is van, na meg recept is. 😍



Hozzávalók:

- 100 g zabpehelyliszt (az egyszerűség kedvéért a zabpelyhet ledarálom a régi jó kávédarálómon)

- 50 g darált dió

- 100 g vaj

- 100 g apró szemű zabpehely

- 100 g nádcukor

- 1/2 citrom reszelt héja

- 1 tojás

- 1/2 tk sütőpor

- 100 g aszalt gyümölcs

Elkészítése:

A lisztet a hideg vajjal összemorzsolom, majd belekeverem a többi hozzávalót is és összegyúrom.

Enyhén vizes kézzel golyócskákat formázok, a tenyeremmel ellapítom (nagyjából egyforma vastagok legyenek), és egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készülnek el.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések