Írhatnám azt, hogy csőben sütve, vagy azt, hogy gratin, de egyik szót sem szeretem. Az egyik elfedi a lényeget, a másik meg nagyon idegenül hangzik, így aztán marad a körülírás.
Elkészítése:
Vöröshagymából, fokhagymából, paradicsomkonzervből és mindenféle fűszerekből készítek egy szószt. Én szeretem, ha van benne zellerszár és kápiapaprika is vagy gomba.
A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot megpróbálom egyforma vékony karikára vágni, és tornyokat építek belőle úgy, hogy egyforma méretek kerüljenek egymás mellé.
Majd óvatosan beleteszem a szószba valahogy úgy, ahogy a képen van.
Lefedve 160 fokra előmelegített sütőbe tolom, és 2 óráig hagyom. Ekkor kiveszem, meglocsolom egy kis balzsamecettel, és fedő nélkül sütöm tovább 25 - 30 percig. Lehet "csalni" az idővel és a hőmérséklettel (először lefedve 180 fokon 35 percig, majd fedő nélkül 10 percig 200 fokon), de nem érdemes. Az ízek jobban összeérnek, ha alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig készül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése