Sok helyen olvastam, hogy a karajt tarják a "legunalmasabb" húsnak. Azt mondják, túl száraz és jellegtelen. Én meg azt mondom, hogy szerencsére nem tocsog a zsírtól, nem mócsingos és jól passzolnak hozzá a különféle zöldségek, fűszerek, amikkel nagyon változatossá lehet tenni.
Gyönyörű karajt vettünk, amiből vacsorára csak néhány szeletre lett volna szükségünk. A többit nem akartam csak úgy lefagyasztani, ezért inkább elősütöttem, és utána tettem be a mélyhűtőbe. Az utolsó adag pedig pont elég lett vacsorára.
Elkészítése:A karajt kisujjnyi vastagra vágtam, majd sóztam és borsoztam.
1 evőkanál mangalicazsírt felolvasztottam, beletettem az első adag húst, meg egy negyed vöröshagymát és pár gerezd fokhagymát héjastól.
Közepes lángon mindkét oldalát fehéredésig sütöttem. Kivettem és jöhetett a következő adag, a következő negyed vöröshagymával és fokhagymával.
Az utolsó adagot természetesen tovább sütöttem - egészen alacsony hőmérsékleten legalább 20 percig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése