Ennél a keksznél egyetlen dologra, a mértékletességre kell figyelni. Se több citromlevet, se bazsalikomot nem szabad hozzáadni - pedig én mindkettőt nagyon szeretem, és soha nem szoktam spórolni vele. De az egyiktől elázik a tészta a másik meg elnyomja a többi ízt.
Ha az arányok pont jók, egy falatnyi keksz képes a kellemes, nyári koktélok ízét reprodukálni.
Hozzávalók 6 darabhoz:- 70 g liszt
- 30 g porcukor
- 60 g vaj
- fél citrom héja
- 1/2 tk citromlé
- 1/2 tk vaníliakivonat
- 3 db bazsalikomlevél apróra vágva
- ici-pici só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsolom a többi hozzávalóval.
Diónyi golyókat formázok, amiket a tenyeremmel szétlapítok / húsklopfolóval lelapítok, és a sütőpapírral bélelt tepsire téve 10-12 perc alatt megsütök.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése