Sok mindent készítettem már cukkiniből, de főzeléket még nem. Egy próbát mindenképpen megér!
A recept innen való.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
2 burgonya
2 cukkini
1 szál friss kapor (vagy fagyasztott)
1 kezeletlen citrom héja és egy kevés citromlé
só, frissen őrölt fehér bors
tálaláshoz kecskesajt
Elkészítése:
A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. A cukkinikat apróbb szeletekre vágom. A krumplikat meghámozom és négybe vágom. Egy evőkanál vajon az aprított hagymát és fokhagymát megdinsztelem. Hozzáadom a krumplit, néhány percet pirítom majd a cukkinit is és felöntöm zöldségalaplével (vagy ennek hiányában vízzel), hogy ellepje. Hozzáadom a reszelt citromhéjat és fűszerezem. Közepes lángon fedő alatt puhára főzöm a cukkinit és a burgonyát. Kiveszem a főtt krumpli darabokat és egy kevés levet és botmixerrel turmixolom. Érdemes a levet külön edénybe tenni és apránként adagolni a főzelékhez, hogy megfelelő sűrűségű legyen a főzelék. Ha elértem a kívánt állagot, akkor hozzáadom a maradék egy evőkanálnyi vajat, belefacsarok egy kevés citromlevet és hozzáadom az apróra vágott kaprot. Végül ha szükséges még fűszerezem. Puha kecskesajttal tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése