Ugrás a fő tartalomra

Ajo blanco

 Meleg van. Nagyon meleg van. A sütőt régóta nem kapcsolom be, és már a főzőlap melegét is nehezen viselem el. Ilyenkor jön elő a sütés-főzés nélküli receptek időszaka. Mint például az andalúz fokhagymalevesé.


Hozzávalók:

200 g mandulaliszt
3 vastag szelet fehér kenyér héja nélkül
3 gerezd fokhagyma
150 ml olíva olaj
2 ek borecet/almaecet
1/2 l víz (vagy több)
só, bors

Elkészítése:

A kenyeret összetépkedem, egy tálba teszem, rászórom a mandulát, a felaprított fokhagymát, majd meglocsolom az olajjal, meg egy kevés vízzel.

Várok, amíg megszívja magát. Ekkor hozzáadom a maradék vizet és összeturmixolom.

Sózom, borsozom és hűtőbe teszem.

Tálaláskor félbe vágott szőlőszemeket teszek a tetejére, esetleg pár csepp olajat (citromos olívaolajat).


Print Friendly and PDF

Megjegyzések