Meleg van. Nagyon meleg van. A sütőt régóta nem kapcsolom be, és már a főzőlap melegét is nehezen viselem el. Ilyenkor jön elő a sütés-főzés nélküli receptek időszaka. Mint például az andalúz fokhagymalevesé.
Hozzávalók:
200 g mandulaliszt
3 vastag szelet fehér kenyér héja nélkül
3 gerezd fokhagyma
150 ml olíva olaj
2 ek borecet/almaecet
1/2 l víz (vagy több)
só, bors
Elkészítése:
A kenyeret összetépkedem, egy tálba teszem, rászórom a mandulát, a felaprított fokhagymát, majd meglocsolom az olajjal, meg egy kevés vízzel.
Várok, amíg megszívja magát. Ekkor hozzáadom a maradék vizet és összeturmixolom.
Sózom, borsozom és hűtőbe teszem.
Tálaláskor félbe vágott szőlőszemeket teszek a tetejére, esetleg pár csepp olajat (citromos olívaolajat).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése