Ez egy nagyon régi és egyszerű receptem. Szerettem elkészíteni, de valahogy elfelejtődött.
A háromfelé vágott piskótát a következő krémmel töltöm meg:
Felverek 2 dl tejszínt, hozzákeverek 2dl tejfölt, 15 dkg porcukrot, 2 narancs héját és apróra vágott húsát. 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Variàciók:
- Ha nincs időm / kedvem piskótát sütni, készülhet baba piskótából is, amit előtte narancslébe màrtogattam.
- Ez meg egy Algériából származó recept, amit Tündétől kaptam. Mi csak "szivacsos" piskótának szoktuk nevezni.
6 tojásból - kiegészítve a 6 narancs reszelt héjával piskótát sütök. Akkor a legfinomabb, ha a liszt felét darált dióval helyettesítem.
A 6 narancs kifacsart levét és 10 dkg cukrot felforralok +narancslikőr+kevés narancsvirág szirup
A forró piskótára öntöm a forró szirupot, és lefedem.
Ha kihűlt, a hűtőbe teszem.
- Ennek a mintájára, de teljesen más ízvilággal készül egy híres arab édesség, a basbousa, vagyis a grízpite.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése