Ugrás a fő tartalomra

Narancsos torta

Ez egy nagyon régi és egyszerű receptem. Szerettem elkészíteni, de valahogy elfelejtődött.

A háromfelé vágott piskótát a következő krémmel töltöm meg:

Felverek 2 dl tejszínt, hozzákeverek 2dl tejfölt, 15 dkg porcukrot, 2 narancs héját és apróra vágott húsát. 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Variàciók:

- Ha nincs időm / kedvem piskótát sütni, készülhet baba piskótából is, amit előtte narancslébe màrtogattam. 

- Ez meg egy Algériából származó recept, amit Tündétől kaptam. Mi csak "szivacsos" piskótának szoktuk nevezni.

6 tojásból  - kiegészítve a 6 narancs reszelt héjával piskótát sütök. Akkor a legfinomabb, ha a liszt felét darált dióval helyettesítem.

A 6 narancs kifacsart levét és 10 dkg cukrot felforralok +narancslikőr+kevés narancsvirág szirup

A forró piskótára öntöm a forró szirupot, és lefedem.

Ha kihűlt, a hűtőbe teszem.

- Ennek a mintájára, de teljesen más ízvilággal készül egy híres arab édesség, a  basbousa, vagyis a grízpite.

A képet és egy hasonló receptet itt találtam.

Megjegyzések