Nagyon szeretem ezt a levest, gyakran készítem, csak eddig elfelejtettem feljegyezni.
És ha már megörökítem, akkor megnéztem, hogy mások hogyan készítik. Elég meglepő dolgokat olvastam. Kezdődik rögtön az eredetével. Ha kíváncsi vagy rá, fusd át ezt a cikket!
Az én levesem egy kakukkfűvel ízesített pörkölttel indul, amibe félidőben karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, szeletekre vágott erdei gombát és zöldbabot, majd a főzés vége előtt 5 perccel karikára vágott kolbászt adok. Amikor kész, behabarom (vagy nem 😃)
(nem saját fotó)
Amikor sárgarépa, fehérrépa nélkül és kevesebb lével készítem, úgy hívom, hogy Bakonyi betyárragu. 😋
Ha meg a raguba külön megsütött húsgombócokat teszek, készen van a bakonyi betyárgombóc. Képem még nincs, mert még csak elképzeltem ezt az ételt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése