Ugrás a fő tartalomra

A híres párizsi krémem

 

1. A klasszikus

Hozzávalók:

- 200 ml habtejszín (30 %-os)

- 200 g csokoládé (legegyszerűbb étcsoki-pasztillából készíteni, ha az nincs, akkor a csokit darabokra tördelem)

Elkészítés:

A tejszínt forrásig melegítem (nem forralom!!!).

Hozzáteszem a csokoládét, és hagyom, hogy felolvadjon, majd keverek rajta néhányat.

Ekkor teszem bele azt, amivel ízesíteni szeretném (narancshéj/ likőr/rum/vanília ... )

Hideg helyen hagyom pihenni.

Felhasználás előtt elektromos habverővel fellazítom.

Ha fehér csokival csinálom, akkor nagyon jól lehet színezni.

Variációk: 

- áfonyához pici cukrot/mézet adok, mikróban felforralom, szűrőn átpaszírozom, és az így kapott sűrű levet adom a krémhez

- készen kapható pisztáciakrémet keverek hozzá

- készen kapható, jó minőségű, darabos mogyorókrémet keverek hozzá

2. Kakaóval:

100 ml tejszínhez 50 g csokit, 50 g átszitált kakaót és 50 g vajat keverek. Nagyon alaposan át kell keverni, különben a kakaó göböcskéi érződni fognak. 

3. A habosabb:

Hozzávalók:

- 200 ml tejszín

- 200 g kristály cukor

- 200 g vaj

- 100 g kakaó

Elkészítése:

A tejszínt össze kell forralni a cukorral. Kb. 3 perc után hozzáteszem a vajat. Azzal is egy pár percig forralom. A tűzről levéve belekeverem a  kakaót, amivel alaposan elkeverem. Amikor kicsit kihűlt, beteszem a hűtőbe. Kb 1 óra múlva átkeverem robotgéppel, és mehet vissza a hűtőbe. Aztán újabb óra múlva még egyszer átkeverem robotgéppel és kész is. Isteni finom, könnyű és krémes.

Megjegyzések