1. A klasszikus
Hozzávalók:
- 200 ml habtejszín (30 %-os)
- 200 g csokoládé (legegyszerűbb étcsoki-pasztillából készíteni, ha az nincs, akkor a csokit darabokra tördelem)
Elkészítés:
A tejszínt forrásig melegítem (nem forralom!!!).
Hozzáteszem a csokoládét, és hagyom, hogy felolvadjon, majd keverek rajta néhányat.
Ekkor teszem bele azt, amivel ízesíteni szeretném (narancshéj/ likőr/rum/vanília ... )
Hideg helyen hagyom pihenni.
Felhasználás előtt elektromos habverővel fellazítom.
Ha fehér csokival csinálom, akkor nagyon jól lehet színezni.
Variációk:
- áfonyához pici cukrot/mézet adok, mikróban felforralom, szűrőn átpaszírozom, és az így kapott sűrű levet adom a krémhez
- készen kapható pisztáciakrémet keverek hozzá
- készen kapható, jó minőségű, darabos mogyorókrémet keverek hozzá
2. Kakaóval:
100 ml tejszínhez 50 g csokit, 50 g átszitált kakaót és 50 g vajat keverek. Nagyon alaposan át kell keverni, különben a kakaó göböcskéi érződni fognak.
3. A habosabb:
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 200 g kristály cukor
- 200 g vaj
- 100 g kakaó
Elkészítése:
A tejszínt össze kell forralni a cukorral. Kb. 3 perc után hozzáteszem a vajat. Azzal is egy pár percig forralom. A tűzről levéve belekeverem a kakaót, amivel alaposan elkeverem. Amikor kicsit kihűlt, beteszem a hűtőbe. Kb 1 óra múlva átkeverem robotgéppel, és mehet vissza a hűtőbe. Aztán újabb óra múlva még egyszer átkeverem robotgéppel és kész is. Isteni finom, könnyű és krémes.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése