Ugrás a fő tartalomra

Sajtos puffancs égetett tésztából



Hozzàvalók:
  • 1,25 dl víz
  • 1,25 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 + 1 tojás
  • 8 dkg reszelt sajt (gouda, edami)
  • 5 levél zsálya
Elkészítése :
A vizet, a tejet, vajat, egy csipet sót egy lábasban felforrósítjuk. Amikor már éppen forr, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, alacsony lángon, folyamatosankevergetjük, amíg vékony filmréteg képződik a lábason. Ezután hagyjuk a tésztát kihűlni.
A tojásokat tálban összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett kis részletekben a tésztához dolgozzuk. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot és a finomra vágott zsálya leveleket is.
A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Habzsákba töltjük a masszát, majd sütőpapíros tepsire kb. 2-3 cm átmérőjű gömböket nyomunk, pár centis távolságra, mert a tészta a sütés alatt, jelentősen megnő. A tetejét megkenem felvert tojással. A sütőben 10 percet sütjük.

Print Friendly and PDF

Megjegyzések