Hozzàvalók:
15 dkg búzalisztnegyed tk. só
1 tk. porcukor
1 ek. friss, aprított rozmaring
0,8 dl víz
2 ek. olívaolaj
1 tk. tengeri só (a tetejére)
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és keverjük össze. Hogyha ragacsos lenne a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy szép sima legyen.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 100 forintos érme vastagságúra.
Ezután pizzavágóval vagy egy éles késsel vágjunk belőle kisebb négyzeteket (kb. 4x4 cm vagy 5x5 cm).
A négyzeteket tegyük át egy széles tepsibe – amelybe előzőleg sütőpapírt helyeztünk –, egymástól néhány centiméterre.
Ezután minden négyzetet kenjünk meg egy kevés vízzel, majd hintsük meg tengeri sóval.
Az előmelegített sütőben süssük kb. 10-14 percig, vagy ameddig aranybarnára nem sül.
Rácsra téve hűtsük ki a kész kekszeket, majd már tálalhatjuk is.
Jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése