Forrás: Házias konyha: 2022 (chefviki.hu) |
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg vaj
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás
sárgája
1 cs.
vaníliás cukor
a forgatáshoz:
1 tojás
fehérje
1 ek víz
5 dkg
kókuszreszelék
a töltéshez:
mogyorókrém (el tudom képzelni pisztáciakrémmel is)
Elkészítése:
A puha vajat
habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd
hozzáadjuk a lisztet, és tésztává gyúrjuk.
A puha
tésztából 3-4 rudat formázunk, s hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
A pihentetés
után a tésztarudakat kivesszük a hűtőből, kicsit hagyjuk olvadni, majd éles
késsel vágjuk fel kis szeletekre.
A
szeletekből két tenyerünk között formáljunk golyóbisokat.
A
tojásfehérjét könnyedén keverjük el a vízzel, mintha pl. rántottát készítenénk,
nem kell habbá verni! A tésztagolyókat forgassuk meg a vizes fehérjében, majd
hempergessük meg kókuszreszelékben.
A kókuszos
golyókat ültessük sütőpapírral borított tepsire egymáshoz ne túl közel, majd
egy vízbe mártott, gömbölyű végű fakanál nyelével óvatosan alakítsunk ki
mindegyikben a mélyedést.
180 fokos
sütőben kb. 10-12 perc alatt süssük addig, míg a kókusz halvány aranyszínűvé
válik a kekszeken.
Hagyjuk
teljesen kihűlni a tepsin, mert forrón-melegen nagyon törékeny, de kihűlve
tökéletesre szilárdul.
Ha kihűltek
a kekszek, mindegyik mélyedésbe kanalazzunk mogyorókrémet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése