Hozzávalók a tésztához:
- 300 g darált dió
- 5 db tojás
- 140 g cukor
- 10 g kakaópor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 30 g étkezési keményítő
- 8g sütőpor
- csipet só
- 120 ml olaj
a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 ek. porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kihabosítom a cukorral, majd apránként az olajat is belekeverem.
Ehhez adom az előre összekevert száraz anyagokat.
A masszát egy vajjal kikent és barna cukorral megszórt / sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm.
Rászórom a cikkekre vágott fügét
180 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm.
Közben a krémhez habosra keverem a hozzávalókat.
A kihűlt tortát megkenhetem a krémmel, és friss fügével díszítem, vagy külön a szeletek mellé teszek a krémből 1-1 kanállal és néhány szelet friss fügét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése