Ugrás a fő tartalomra

Fügés torta lisztmentesen



Hozzávalók a tésztához: 

- 300 g darált dió

- 5 db tojás

- 140 g cukor

- 10 g kakaópor

- 1 tk. őrölt fahéj

- 30 g étkezési keményítő

- 8g sütőpor

- csipet só

- 120 ml olaj

a krémhez:

- 250 g mascarpone

- 1 db citrom reszelt héja

- 1 ek. porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kihabosítom a cukorral, majd apránként az olajat is belekeverem.

Ehhez adom az előre összekevert száraz anyagokat.

A masszát egy vajjal kikent és barna cukorral megszórt / sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm. 

Rászórom a cikkekre vágott fügét

180 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm.

Közben a krémhez habosra keverem a hozzávalókat.

A kihűlt tortát megkenhetem a krémmel, és friss fügével díszítem, vagy külön a szeletek mellé teszek a krémből 1-1 kanállal és néhány szelet friss fügét.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések