Ugrás a fő tartalomra

Cevapcici

 Ha nyár, akkor grillezés. Ha grillezés, akkor "csevapcsicsi" (is). Ha nem autentikus (mert azért birkafaggyút még akkor se tennék bele, ha tudnék venni), akkor jó magyaros fűszerezéssel. Ha nem Horvátországban, akkor itthon a teraszon. Ha nem grillen, akkor serpenyőben.



Hozzávalók:

- 500 g darált marha- és sertéshús vegyesen (azért 500 g, mert általában annyi van egy előrecsomagolt tálcán)

- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1/2 tk. szódabikarbóna

- só, bors, pirospaprika (fele füstölt is lehet), őrölt római kömény, kakukkfű a fűszerezéshez

- kevés olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat kézzel alaposan összedolgozom, és fóliával letakarva néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

A pihentetés után vizes kézzel kolbászkákat formázok belőle, majd akár ebben a formájában, akár nyársra húzva közepesen forró grillen /serpenyőben kevés olajon sütöm.

Közben érdemes olajba mártott rozmaringgal kenegetni, hogy ne száradjon ki.

Egy finom szósz, esetleg friss kenyér vagy saláta, de mindenképpen egy pohár hideg bor illik hozzá.


Print Friendly and PDF

Megjegyzések