Az egyszerű változat:
(Nem saját kép) |
A csirkemellfilét kisebb darabokra vágom. Én úgy szoktam, hogy a két nagy húsdarab között levő belső filét leválasztom, és külön használom fel. A nagyobb részt pedig 3 darabba vágom.
A darabkákat enyhén sózom, meghintem citromborssal, és körbetekerem 1-1 szelet baconnal.
A tepsibe, vagy egy tűzálló tálba kb. 1/2 dl olajat és ugyanannyi vizet öntök, erre fektetem a csirkedarabokat.
A tálat lefedem, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Ezután leveszem a fedőt, és 220 fokon sütöm/pirítom tovább 6-7 percig.
A bonyolultabb változat:
A fél csirkemellet nem vágom apróbb részekre, hanem éles késsel egy "zsebet" vágok bele. Ebbe teszek bele valami finomságot: egy darabka mozarellát / néhány kolbászkarikát / pár szelet gombát ...
Kívül ugyanúgy fűszerezem, tekerem be baconnal, és teszem be sülni.
A sütési időt azonban meg kell növelni. Plussz 10 perc az első szakaszban és plussz 1-2 perc a pirításnál.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése