Ugrás a fő tartalomra

Baconba tekert csirkemell

 Az egyszerű változat: 

(Nem saját kép)


A csirkemellfilét kisebb darabokra vágom. Én úgy szoktam, hogy a két nagy húsdarab között levő belső filét leválasztom, és külön használom fel. A nagyobb részt pedig 3 darabba vágom.

A darabkákat enyhén sózom, meghintem citromborssal, és körbetekerem 1-1 szelet baconnal.

A tepsibe, vagy egy tűzálló tálba kb. 1/2 dl olajat és ugyanannyi vizet öntök, erre fektetem a csirkedarabokat. 

A tálat lefedem, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. 

Ezután leveszem a fedőt, és 220 fokon sütöm/pirítom tovább 6-7 percig.


A bonyolultabb változat:

A fél csirkemellet nem vágom apróbb részekre, hanem éles késsel egy "zsebet" vágok bele. Ebbe teszek bele valami finomságot: egy darabka mozarellát / néhány kolbászkarikát / pár szelet gombát ...

Kívül ugyanúgy fűszerezem,  tekerem be baconnal, és teszem be sülni.

A sütési időt azonban meg kell növelni. Plussz 10 perc az első szakaszban és plussz 1-2 perc a pirításnál.


A gazdagabb változatot itt olvastam.

Megjegyzések