Ugrás a fő tartalomra

Sárgarépás vöröslencse fasírt

 

Megfőzök 250g vöröslencsét, leszűröm és egy tálba öntöm, botmixerrel picit átkeverem (Én elég kevés vizet öntöttem rá, és mikor ránéztem kb. 20 perc után, a levét elfőtte, és úgy megpuhult, hogy nem kellett hozzá mixer. 😋), hozzáadok 1 nagy reszelt sárgarépát,1 csokor petrezselymet,1 közepes lilahagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, belekeverek 2 felvert tojást és 2-3 evőkanál útifűmaghéjat. Hagyom állni kb. 10 percig.

Kis pogácsákat formáztam belőle, és egyik részét úgy hagytam, a másik részét baconba tekertem. Sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokos sütőben sütöttem.



Eredeti recept: voroslencse-fasirt-amivel-tuti-hogy-jol-laktok.pdf (streetkitchen.hu)

Megjegyzések