Ugrás a fő tartalomra

Macaron

 A családban mindenki nagyon szereti ezt a sütit. A híre azonban elriasztott attól, hogy megpróbálkozzak vele. Egyszer aztán ajándékba kaptam egy macaron-készítő kurzust a Szamoshoz. Ott sikerült. Itthon már nem mindig.




Hozzávalók a tésztához:

  • 60 g tojásfehérje
  • 50 g kristálycukor
  • 70 g darált mandula
  • 130 g porcukor
A fehérjét kihabosítjuk a kristálycukorral (addig kell keverni, amíg nem érezzük a kristálycukor szemcséit), a mandulát összedaráljuk a porcukorral. A természetes színezéket a kihabosított fehérjébe keverjük habverő segítségével, aztán óvatosan kevergetve fakanállal beledolgozzuk a mandulalisztet (S alakban kell keverni addig, amíg szét nem terül, tehát már nem látszik meg benne a keverőkanál nyoma). A masszából sima csöves nyomózsák segítségével megfelelő méretű halmokat formázunk egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben, megvárjuk, míg az apró, nyers tésztahalmocskák felülete „megbőrösödik” (kb. 10-15 perc - bár láttam már 1 órás javaslatot is), majd betesszük őket a 150 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe (a papír sarkait 1-1 csepp tésztával "leragasztjuk)13-16 percre.

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 g tejszín 
  • 350 g fehér csoki
  • 50 g teavaj
  • 1 ek. eperpaszta

A tejszínt forrásig felfőzzük, és a kimért csokoládéhoz öntjük. Simára keverjük, majd hozzáadjuk az eperpasztát, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Segíthet, ha márványlapon szétterítjük és "kenegetjük".) Robotgéppel felhabosítjuk, így tökéletes állagú lesz a krém a töltéshez. Sima csöves nyomózsák segítségével, a szélétől befelé haladva körkörös irányban rányomjuk a krémet a macaron-korpuszra, majd megfogjuk a párját, és óvatosan összeillesztjük a két darabot. A kész macaronokat 10 percig pihentetjük a hűtőben. 

A krém túl sok lett!!! Sokkal-sokkal kevesebb kell!!!!



A Szamos itt ugyanazt a módszert teszi közzé

Megjegyzések