A családban mindenki nagyon szereti ezt a sütit. A híre azonban elriasztott attól, hogy megpróbálkozzak vele. Egyszer aztán ajándékba kaptam egy macaron-készítő kurzust a Szamoshoz. Ott sikerült. Itthon már nem mindig.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 g tojásfehérje
- 50 g kristálycukor
- 70 g darált mandula
- 130 g porcukor
Hozzávalók a krémhez:
- 150 g tejszín
- 350 g fehér csoki
- 50 g teavaj
- 1 ek. eperpaszta
A tejszínt forrásig felfőzzük, és a kimért csokoládéhoz öntjük. Simára keverjük, majd hozzáadjuk az eperpasztát, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Segíthet, ha márványlapon szétterítjük és "kenegetjük".) Robotgéppel felhabosítjuk, így tökéletes állagú lesz a krém a töltéshez. Sima csöves nyomózsák segítségével, a szélétől befelé haladva körkörös irányban rányomjuk a krémet a macaron-korpuszra, majd megfogjuk a párját, és óvatosan összeillesztjük a két darabot. A kész macaronokat 10 percig pihentetjük a hűtőben.
A krém túl sok lett!!! Sokkal-sokkal kevesebb kell!!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése